Каталог

Навигация за камион

2019-03-15 09:55:03

GPS навигациите са устройства, които днес срещат голямо приложение сред потребителите. Основата функция на навигационната система е изчисляване и навигиране по маршрут до предварително зададена точка. Навигациите разполагат с GPS приемник, свързват се със сателит, позиционират ви и благодарение на вградените с карти, изчислят маршрута от местоположението до желаната цел. Разбира се, това е основното, но не и всичко. С времето производителите на навигации са развили продукта, като сега пазарът предлага най-разнообразни уреди с множество функции и екстри. Те са най-разнообразни и полезни за шофьорите. Предлагат увереност, спокойствие и информираност. Освен по функционалност, разграничаваме видовете навигационни системи и по технически параметри и дизайн. Най-основната разлика, обаче, е предназначението на навигацията. Те се делят според софтуера, с който оперират. Тук разграничаваме няколко вида навигации. Като най-популярен и с най-специфични функции, се предлага вариантът навигация за камион.

Навигацията за камион е специфичен продукт, който се различава от базовите модели според специализирания софтуер за тежкотоварен автомобил. Той включва базовите навигационни функции, но и специфичните за камион. Базовите функции, които се съдържат в повечето навигации, са актуални карти, точки на интерес (забележителности, бензиностанции, паркинги, медицински центрове, ресторанти, хотели и т.н.), предупреждения за възможни полицейски постове, забрани. Повечето навигации могат да възпроизвеждат аудио, видео файлове и изображения с определен формат. Освен това софтуерът предлага възможност за избор на алтернативен маршрут или редакция по маршрута, като добавяне на междинни точки.

Специализираната опция за камион дава възможност за въвеждане на параметри на камиона – ширина, височина, брой оси, тегло, товар и др. Така, при изчисляване на маршрута, навигацията взема предвид  параметрите и забраните, както и регламента за движение. Това гарантира неговата коректност – няма да се наложи да плащате глоби и да имате проблеми с органите на реда. Тези условия са от изключително значение при шофьорите на камион. Липсата на информация за маршрутите в чуждите страни особено, за регламента на движение и незнанието на езика е притеснително, но с добра навигация за камион с актуален софтуер и подробни карти, вие ще си спестите тези притеснения и ще си осигурите сигурност и спокойствие.

Навигациите за камион се предлагат с най-разнообразни екстри и технически параметри. Предлагат се навигации с Bluetooth, с камера за камион за задно виждане, WI-FI, Андроид, видеорегистратор и др. Като технически параметри се различават според големина на екрана, процесор, памет, тип дисплей. Изключително богат е избора откъм марки. Производители на навигации за камион са Garmin, TomTom, Prestigio, Leos, North cross, Navitel и много други.